My Table Seventh Edition

mars 10th, 2015

Förra veckan var det återigen dags för Sanna och mig att ha My Table.

Last was week was it time again for My Table.

Dessert nummer ett Dulceymousse med banankompott, banankaramell och banansorbet.

Dessert one Dulcey mousse banana compott, banana caramel and banana sorbet.

 Jag passar på att berätta lite om desserten.

I explain the first dish to our guest.

Jag förbereder dessert nummer två.

Preparing dish two.

 Sanna lägger dom sista detaljerna på desserten innan hon serverar den.

Sanna is ready to go with the next dessert.

Dessert nummer två Blodapelsinbavaroise, blodapelsinflarn, blodapelsinmaräng, apelsinkaka, blodapelsinskum och blodapelsinsorbet

Dessert two Blood orange bavaroise, blood orange meringue,blood orange tuile,blood orange foam and blood orange sorbet.

Kul att se hur många som har sina mobiler uppe för att fota.

Photo time :)

Dessert tre Sudachi moln med Shiranui sorbet, lime curd, yuzukräm och yoghurt sponge.

Dessert three Sudachi cloud, lime curd, yuzu fluid gel and shiranui sorbet.

Dessert fyra choklad och lakritspudding, hallonkräm, lakritssås, hallonsorbet och chokladkaviar.

Dessert four chocolate and licorice pudding, raspberry fluid gel, licorice sauce and raspberry sorbet.

Sanna förbereder sista desserten.

Sanna prepare the last dish.

Dessert fem Nobel desserten från 2014 Salmbärsmousse, saffranspannacotta på bryntsmörbotten och sorbet på salmbär.

Dessert five ”The Nobel Dessert” Dewberry mousse saffron pannacotta brown butter sponge and dewberry sorbet.

Mignardiser från vänster Hallonpralin, Kola fudge, Pepparmintspralin, dammsugare, vitpersikamarmelad, apelsinpralin,bondkaka, mojitopralin, passionstart. 

Mignardiser from left Raspberry bonbon, fudge, mint bonbon, vacuum cleaner, peach pate de  fruit, almond cookie, mojito bonbon and passionfruit tart.

Dags för ett nytt My Table

januari 2nd, 2015

Nu är det dags för My Table igen, som vanligt mailar man på mytable@pastrydesign.se om man är intresserad av att komma.

mvh

Daniel

 

 

 

 

Nobel 2014

december 25th, 2014

Det var verkligen länge sen jag gjorde ett blogginlägg, men nu tyckte jag det var dags igen. Hösten har varit väldigt händelserik med öppningen av K-Märkt och förberedelserna inför Nobelfesten. Allting har kommit igång bra med vår restaurang på Karlavägen 100 och folk börjar även förstå att man kan köpa mina bakverk där. Jag fick frågan i Februari 2014 om jag var intresserad av att skapa 2014  års Nobeldessert och det var inget jag behövde tveka på, självklart ville jag göra det.

På bilden ser vi Sanna spritsa Salmbärsmousse

Det första jag tänkte var att jag ville använda en råvara som inte någon gjort och helst skulle den vara svensk. Jag började gå igenom våra svenska bär och då bestämde jag mig ganska snabbt att jag ville jobba med Salmbär. Min Sambo Sanna Lithberg som inte bara är en duktigt konditor också gotländska, detta har gjort att man har blivit mer bekant med Salmbäret. Genom att bäret växer på Gotland så var jag först tvungen att försäkra mig om att det fanns så mycket bär att det räckte till 1500 portioner.

Efter att ha försäkrat mig om att det fanns Salmbär att tillgå så började jag skissa på desserten. Skålen som desserten serveras i är väldigt vacker, men den har ganska liten läggyta därför var jag tvungen att verkligen tänka till. Mitt val föll på att göra bollar i olika storlekar för dom passade så fint i skålensvågor.

På bilden Patrik Fredriksson

Här har jag, Klas Lindberg och Gunnar Eriksson genomgång med servisen innan nobelmiddagen.

Lite actionbilder på mig.

Här har vi börjat att lägga upp desserten.

Mina fina gamla Landslagskompisar  Mattias Ljungberg och Patrik Fredriksson.

Vi fick hålla på mycket med dom här formarna man drömde till och med om dom.

Hela Nobelgänget från vänster nedre raden Linn Söderström, Elin Berglund, Sanna Lithberg, Olivia Sare och Mattias Ljungberg. Övre raden från vänster Patrik Fredriksson, Jag, Oskar Mendelin och Nisse Eriksson.

Jag och Sanna.

Lite action Bilder.

Min kompanjon från K-Märkt Johan Gottberg och min konditor Eric Betzén.

Den färdiga desserten Saffranspannacotta på Bryntsmörbotten, Salmbärsmousse fyllt med Salmbärsmarmelad och nougatkrisp och Salmbärssorbet.

Våran Kung verkade gilla desserten :)

 Tryck gärna på länken för att kolla på filmen

 

God Jul och gott nytt år.

My Table Sixth Edition

juli 2nd, 2014

First dessert Caprese ”dessert style”, Buffalo mozarella, basilika fluid gel, bacon powder, dried tomatos  and basilika and lemon sorbet.

Första desserten Caprese på mitt sätt , Buffelmozzarella, basilikakräm, baconpulver, torkade tomater och sorbet på basilika och citron.

 Another shoot :)

Vid bordet strödde jag på ett tomat crust gjort på torkad gul tomatsaft.

 Pre Dessert Vanilla bavaroise, crumble and apple terrine.

För dessert Vaniljbavaroise, kavringssmulor och äppelterrine.

Plating next course.

Förbereder nästa dessert.

Sanna in action.

Sanna lägger det sista på desserten.

Dessert number two Yuzu curd, watermelon foam, yuzu tapioca and croustade tuile.

Dessert två yuzucurd, vattenmelonkräm, yuzutapioca skum på vattenmelon och croustade tuile.

Preparing next dish.

Preppar nästa rätt.

Dessert number three My favorite dish of the night, Jerusalem artichoke ice cream, coconut meringue, coconut bavaroise, marshmallows and Jerusalem artichoke cream.

Dessert nummer tre min favorit för kvällen. Jordärtskocksglass, kokosbavaorise, kokosmaräng, marshmallows och jordärtskockskräm.

Pre dessert number two Elderflower soda.

Fördessert nummer två Flädersoda.

Next dish coming up.

Nästa rätt på gång.

Dessert number four Rhubarb fake tart, long pepper ice cream, rhubarb sponge cake, strawberry fluid gel and rhubarb meringue with dried strawberries and long pepper.

Dessert nummer fyra Rabarber tart med långpeppar glass, rabarberkaka, jordgubbskräm och rabarbermaräng med torkade jordgubbar och långpeppar.

Explaining one of the dishes.

Jag pratar och förklara lite om desserterna.

Last dessert, Chocolate mousse, dulcey cream, cognac bon bon liqueur, chocolate caviar and dried chocolate mousse.

Sista desserten Chokladmousse men dulcekräm torkad chokladmousse, chokladkaviar och cognac likörpralin.

Meta Photo.

Fin Metafotobild.

Mignardiser from left. Passionfruit tart, coconut bon bon, vacuum cleaner, pistachio shortbread, raspberry bon bon, mango pannacotta, violet macaron, white chocolate cheesecake and raspberry pate des fruit.

Slutligen lite kaffegodis från vänster, Passiontart, kokospralin, dammsugare, pistagekaka, hallonpralin, mangopannacotta,violmacaron,cheesecake med vitchoklad och slutligen hallonmarmelad.

Thank you everybody for coming.

Tack alla ni som kom.

Bagare

maj 11th, 2014

Allt rullar på med bygget och nu är det klart att vi kommer öppna i Augusti. Jag är på jakt efter en duktig bagare till vårat nya bageri. Så om du känner dig träffad maila mig på daniel@kmarkt.se

Snart ses vi på Karlavägen 100 :)

 

My Table Fifth Edition

mars 23rd, 2014

Pre Dessert Chocolate and fudge

Pre Dessert Choklad och kola

Dessert 1 Lemon Bavaroise, dill powder, lemon meringue and smetana sorbet.

Dessert 1 Citronbavaroise med dill pulver citronmaräng och smetanasorbet

 Dessert 2 Fried rice papper, cinnamon chibust, shiso fluid gel, cinnamon sponge and shiso sorbet.

Dessert 2 Friterat rispapper med kanelchibust, shishokräm, plommonkärnspulver och sorbet på shiso.

Dessert 3 Smoked vanilla bavaroise with minth sponge, walnut powder and sorbet with pear,walnuts and vanilla.

Dessert 3 Rökt vaniljbavaorise med myntasponge,kräm på päron och mynta samt sorbet på päron, vanilj och valnötter.

Sanna explaining next pre dessert  Rhubarb soda

Sanna förklara näst Pre dessert rabarberläsk

 Dessert 4 black currant mousse sour cream pannacotta dried black currant and lemon cake.

Dessert 4 Svartvinbärsmousse med gräddefilspannacotta, torkade svartvinbärsrör och citronkaka.

 Dessert 5 Hazelnut mousse with salt caramel ice cream and pomelo caviar.

Dessert 5 Hasselnötsmousse med salt karamellglass och pomelokaviar.

 A small selection of mignardise :)

Slutligen lite Mignardiser.

Allt Om Mat Baka Special

mars 11th, 2014

Hej Vänner det var väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen tyvärr. Allt går framåt med K-Märkt och vi räknar med att öppna i sommar. I förra veckan satt vi och ritade på tårtlådor och påsar till min Pastry Shop ”Pastry Design” Jag blir glad av tanken på att folk kommer kunna köpa mina bakverk och sitta där och fika i framtiden. Jag hoppas ni kommer och hälsar på när vi öppnar :)

I nya numret av Allt Om Mat Baka Special har jag tolkat tre nya modehus, denna gång blev det Burberry, Missoni och Gucci. Bilderna är tagna av den trevliga och begåvade fotografen Magnus Skoglöf. På första bilden är det en Burberrytårta.

På Bild två ser vi en Missonibakelse.

Sist men inte minst Guccibakelser.

Personal sökes

februari 2nd, 2014

 

I maj så öppnar jag Pastry Design i K-märkt Garnisonen och jag söker nu efter en duktig konditor. Jag ser att du har jobbat några år redan och nu vill fortsätta utvecklas och bli en bättre konditor. Det är ett plus om du har erfarenhet från restaurang. Arbetsuppgifterna kommer vara desserter, tårtor, bakelser, praliner, glass osv.

Skicka din ansökan till daniel@pastrydesign.se

 

 

My Table Fourth Edition

januari 28th, 2014

Last week we had the 4th Edition of My Table, here are some pictures.

Förra veckan var det åter dags att ha My Table. Här kommer bilder från kvällarna.

Pre Dessert 1 chocolate diamond filled with apple cream, marshmallows and bread crumble.

Fördessert nummer 1, chockladdiamant fylld med röd äppelkräm , marshmallows och kavringssmulor.

Jasmine sabayone on green tea base , burned honey ice cream and elderflower meringue.

Jasminesabayone  på gröntebotten med bränd honungsglass och flädermaräng.

Mango bavaroise with fennel and pear sorbet, fennel meringue, mango curd and burn noisette sponge cake.

Mangobavaroise med fänkål och päronsorbet, fänkålsmaräng ,mangocurd och bryntsmörkaka.

Pre dessert 2 Banana pannacotta  with passionfruit curd, coconut powder and tangerine tapioca.

Fördessert nummer 2 , Bananpannacotta, passionscurd, kokospulver och mandarintapioca.

Yuzu curd and yoghurt chibust, deep fried rice paper , yuzu fluid and yoghurt foam.

Yuzucurd med chibust, friterat rispapper och yoghurtskum.

Sanna is plating  the apple and coriander dessert.

Sanna lägger äppeldesserten.

Apple and coriander mousse ,almond cream, almond base with chocolate crisp, coriander powder and almond ice cream.

Äpple och koriandermousse på mandelbotten med chokladkrisp, mandelkräm och mandelglass.

Everyone seems happy so far =)

Alla verkar glada och nöjda så här långt =)

I prepare the last dessert.

Jag förbereder sista rätten.

Chocolate mousse with bergamot foam,  milk chocolate cream, bergamot sorbet and crystalized chocolate

Chokladmousse med bergamottskum, mjölkchokladkräm och kristalliserad choklad.

Mignadise plate violett bonbon, tea bonbon, vanilla bonbon, coffee bonbon, fruit tart, raspberry pate fruit, mini cookie and vacum cleaners.

Mignardiser violpraliner, tepraliner,vaniljpraliner,kaffepraliner,frukttartlette, hallonmarmelad,mini drömmar och dammsugare.

Desserter Med Stil

januari 4th, 2014

Min Dessertbok Desserter med Stil är nu helt slut såld och kommer inte tryckas i fler upplagor. Jag har ett tiotal kvar till försäljning om någon är intresserad. Lättast är att maila mig på daniel@pastrydesign.se för att göra en förfrågan.

Må gott där ute.