Dags för ett nytt My Table

januari 2nd, 2015

Nu är det dags för My Table igen, som vanligt mailar man på mytable@pastrydesign.se om man är intresserad av att komma.

mvh

Daniel

 

 

 

 

Nobel 2014

december 25th, 2014

Det var verkligen länge sen jag gjorde ett blogginlägg, men nu tyckte jag det var dags igen. Hösten har varit väldigt händelserik med öppningen av K-Märkt och förberedelserna inför Nobelfesten. Allting har kommit igång bra med vår restaurang på Karlavägen 100 och folk börjar även förstå att man kan köpa mina bakverk där. Jag fick frågan i Februari 2014 om jag var intresserad av att skapa 2014  års Nobeldessert och det var inget jag behövde tveka på, självklart ville jag göra det.

På bilden ser vi Sanna spritsa Salmbärsmousse

Det första jag tänkte var att jag ville använda en råvara som inte någon gjort och helst skulle den vara svensk. Jag började gå igenom våra svenska bär och då bestämde jag mig ganska snabbt att jag ville jobba med Salmbär. Min Sambo Sanna Lithberg som inte bara är en duktigt konditor också gotländska, detta har gjort att man har blivit mer bekant med Salmbäret. Genom att bäret växer på Gotland så var jag först tvungen att försäkra mig om att det fanns så mycket bär att det räckte till 1500 portioner.

Efter att ha försäkrat mig om att det fanns Salmbär att tillgå så började jag skissa på desserten. Skålen som desserten serveras i är väldigt vacker, men den har ganska liten läggyta därför var jag tvungen att verkligen tänka till. Mitt val föll på att göra bollar i olika storlekar för dom passade så fint i skålensvågor.

På bilden Patrik Fredriksson

Här har jag, Klas Lindberg och Gunnar Eriksson genomgång med servisen innan nobelmiddagen.

Lite actionbilder på mig.

Här har vi börjat att lägga upp desserten.

Mina fina gamla Landslagskompisar  Mattias Ljungberg och Patrik Fredriksson.

Vi fick hålla på mycket med dom här formarna man drömde till och med om dom.

Hela Nobelgänget från vänster nedre raden Linn Söderström, Elin Berglund, Sanna Lithberg, Olivia Sare och Mattias Ljungberg. Övre raden från vänster Patrik Fredriksson, Jag, Oskar Mendelin och Nisse Eriksson.

Jag och Sanna.

Lite action Bilder.

Min kompanjon från K-Märkt Johan Gottberg och min konditor Eric Betzén.

Den färdiga desserten Saffranspannacotta på Bryntsmörbotten, Salmbärsmousse fyllt med Salmbärsmarmelad och nougatkrisp och Salmbärssorbet.

Våran Kung verkade gilla desserten :)

 Tryck gärna på länken för att kolla på filmen

 

God Jul och gott nytt år.

My Table Sixth Edition

juli 2nd, 2014

First dessert Caprese ”dessert style”, Buffalo mozarella, basilika fluid gel, bacon powder, dried tomatos  and basilika and lemon sorbet.

Första desserten Caprese på mitt sätt , Buffelmozzarella, basilikakräm, baconpulver, torkade tomater och sorbet på basilika och citron.

 Another shoot :)

Vid bordet strödde jag på ett tomat crust gjort på torkad gul tomatsaft.

 Pre Dessert Vanilla bavaroise, crumble and apple terrine.

För dessert Vaniljbavaroise, kavringssmulor och äppelterrine.

Plating next course.

Förbereder nästa dessert.

Sanna in action.

Sanna lägger det sista på desserten.

Dessert number two Yuzu curd, watermelon foam, yuzu tapioca and croustade tuile.

Dessert två yuzucurd, vattenmelonkräm, yuzutapioca skum på vattenmelon och croustade tuile.

Preparing next dish.

Preppar nästa rätt.

Dessert number three My favorite dish of the night, Jerusalem artichoke ice cream, coconut meringue, coconut bavaroise, marshmallows and Jerusalem artichoke cream.

Dessert nummer tre min favorit för kvällen. Jordärtskocksglass, kokosbavaorise, kokosmaräng, marshmallows och jordärtskockskräm.

Pre dessert number two Elderflower soda.

Fördessert nummer två Flädersoda.

Next dish coming up.

Nästa rätt på gång.

Dessert number four Rhubarb fake tart, long pepper ice cream, rhubarb sponge cake, strawberry fluid gel and rhubarb meringue with dried strawberries and long pepper.

Dessert nummer fyra Rabarber tart med långpeppar glass, rabarberkaka, jordgubbskräm och rabarbermaräng med torkade jordgubbar och långpeppar.

Explaining one of the dishes.

Jag pratar och förklara lite om desserterna.

Last dessert, Chocolate mousse, dulcey cream, cognac bon bon liqueur, chocolate caviar and dried chocolate mousse.

Sista desserten Chokladmousse men dulcekräm torkad chokladmousse, chokladkaviar och cognac likörpralin.

Meta Photo.

Fin Metafotobild.

Mignardiser from left. Passionfruit tart, coconut bon bon, vacuum cleaner, pistachio shortbread, raspberry bon bon, mango pannacotta, violet macaron, white chocolate cheesecake and raspberry pate des fruit.

Slutligen lite kaffegodis från vänster, Passiontart, kokospralin, dammsugare, pistagekaka, hallonpralin, mangopannacotta,violmacaron,cheesecake med vitchoklad och slutligen hallonmarmelad.

Thank you everybody for coming.

Tack alla ni som kom.

Tonights sweet wines.

Kvällens dessertviner.

Bagare

maj 11th, 2014

Allt rullar på med bygget och nu är det klart att vi kommer öppna i Augusti. Jag är på jakt efter en duktig bagare till vårat nya bageri. Så om du känner dig träffad maila mig på daniel@kmarkt.se

Snart ses vi på Karlavägen 100 :)

 

My Table Fifth Edition

mars 23rd, 2014

Pre Dessert Chocolate and fudge

Pre Dessert Choklad och kola

Dessert 1 Lemon Bavaroise, dill powder, lemon meringue and smetana sorbet.

Dessert 1 Citronbavaroise med dill pulver citronmaräng och smetanasorbet

 Dessert 2 Fried rice papper, cinnamon chibust, shiso fluid gel, cinnamon sponge and shiso sorbet.

Dessert 2 Friterat rispapper med kanelchibust, shishokräm, plommonkärnspulver och sorbet på shiso.

Dessert 3 Smoked vanilla bavaroise with minth sponge, walnut powder and sorbet with pear,walnuts and vanilla.

Dessert 3 Rökt vaniljbavaorise med myntasponge,kräm på päron och mynta samt sorbet på päron, vanilj och valnötter.

Sanna explaining next pre dessert  Rhubarb soda

Sanna förklara näst Pre dessert rabarberläsk

 Dessert 4 black currant mousse sour cream pannacotta dried black currant and lemon cake.

Dessert 4 Svartvinbärsmousse med gräddefilspannacotta, torkade svartvinbärsrör och citronkaka.

 Dessert 5 Hazelnut mousse with salt caramel ice cream and pomelo caviar.

Dessert 5 Hasselnötsmousse med salt karamellglass och pomelokaviar.

 A small selection of mignardise :)

Slutligen lite Mignardiser

 

Tonights wine

Kvällens viner

Thank you for coming 

Tack alla ni som kom

Allt Om Mat Baka Special

mars 11th, 2014

Hej Vänner det var väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen tyvärr. Allt går framåt med K-Märkt och vi räknar med att öppna i sommar. I förra veckan satt vi och ritade på tårtlådor och påsar till min Pastry Shop ”Pastry Design” Jag blir glad av tanken på att folk kommer kunna köpa mina bakverk och sitta där och fika i framtiden. Jag hoppas ni kommer och hälsar på när vi öppnar :)

I nya numret av Allt Om Mat Baka Special har jag tolkat tre nya modehus, denna gång blev det Burberry, Missoni och Gucci. Bilderna är tagna av den trevliga och begåvade fotografen Magnus Skoglöf. På första bilden är det en Burberrytårta.

På Bild två ser vi en Missonibakelse.

Sist men inte minst Guccibakelser.

Personal sökes

februari 2nd, 2014

 

I maj så öppnar jag Pastry Design i K-märkt Garnisonen och jag söker nu efter en duktig konditor. Jag ser att du har jobbat några år redan och nu vill fortsätta utvecklas och bli en bättre konditor. Det är ett plus om du har erfarenhet från restaurang. Arbetsuppgifterna kommer vara desserter, tårtor, bakelser, praliner, glass osv.

Skicka din ansökan till daniel@pastrydesign.se

 

 

My Table Fourth Edition

januari 28th, 2014

Last week we had the 4th Edition of My Table, here are some pictures.

Förra veckan var det åter dags att ha My Table. Här kommer bilder från kvällarna.

Pre Dessert 1 chocolate diamond filled with apple cream, marshmallows and bread crumble.

Fördessert nummer 1, chockladdiamant fylld med röd äppelkräm , marshmallows och kavringssmulor.

Jasmine sabayone on green tea base , burned honey ice cream and elderflower meringue.

Jasminesabayone  på gröntebotten med bränd honungsglass och flädermaräng.

Mango bavaroise with fennel and pear sorbet, fennel meringue, mango curd and burn noisette sponge cake.

Mangobavaroise med fänkål och päronsorbet, fänkålsmaräng ,mangocurd och bryntsmörkaka.

Pre dessert 2 Banana pannacotta  with passionfruit curd, coconut powder and tangerine tapioca.

Fördessert nummer 2 , Bananpannacotta, passionscurd, kokospulver och mandarintapioca.

Yuzu curd and yoghurt chibust, deep fried rice paper , yuzu fluid and yoghurt foam.

Yuzucurd med chibust, friterat rispapper och yoghurtskum.

Sanna is plating  the apple and coriander dessert.

Sanna lägger äppeldesserten.

Apple and coriander mousse ,almond cream, almond base with chocolate crisp, coriander powder and almond ice cream.

Äpple och koriandermousse på mandelbotten med chokladkrisp, mandelkräm och mandelglass.

Everyone seems happy so far =)

Alla verkar glada och nöjda så här långt =)

I prepare the last dessert.

Jag förbereder sista rätten.

Chocolate mousse with bergamot foam,  milk chocolate cream, bergamot sorbet and crystalized chocolate

Chokladmousse med bergamottskum, mjölkchokladkräm och kristalliserad choklad.

Mignadise plate violett bonbon, tea bonbon, vanilla bonbon, coffee bonbon, fruit tart, raspberry pate fruit, mini cookie and vacum cleaners.

Mignardiser violpraliner, tepraliner,vaniljpraliner,kaffepraliner,frukttartlette, hallonmarmelad,mini drömmar och dammsugare.

Tonights wine  from the left Ruppertsberger Eiswein 2012, Nikkori Umeshu, Kozaemon Junmai Yuzu Sake, Ès poma Lavinyeta, and The Noble Prankster 2010.

Kvällensviner from vänster Ruppertsberger Eiswein 2012, Nikkori Umeshu, Kozaemon Junmai Yuzu Sake, Ès poma Lavinyeta, and The Noble Prankster 2010.

Desserter Med Stil

januari 4th, 2014

Min Dessertbok Desserter med Stil är nu helt slut såld och kommer inte tryckas i fler upplagor. Jag har ett tiotal kvar till försäljning om någon är intresserad. Lättast är att maila mig på daniel@pastrydesign.se för att göra en förfrågan.

Må gott där ute.

 

 

 

My Table Third Edition

oktober 26th, 2013

I torsdags och fredags var det återigen dags för My Table vi inledde med

Pre-dessert 1 kräm på Ingrid-Marie äpplen och kavringssmoulor

Pre-dessert 1 cream on swedish apples and rusk crumble

Sanna förbereder Första rätten

 Sanna prepares the first course

Kokosnudlar med mangomousse  och pandanbrulé serveras med mangosorbet och Tom Kha Gai soppa

Coconut noodles with mango mousse and pandan brulé served with mango sorbet and  Tom Kha Gai soup

Här häller jag Tom Kha Gai soppan vid bordet

Serving the Tom Kha Gai Soup on the mango sorbet  

Sanna Lägger mynamolnet

Sanna plating the next dish

Jag lägger på det sista innan rätten är klar

 Putting on the last leafs

Myntamoln, citronkräm, citronkaka, yoghurtskum, kesellasorbet ,citronsnö,citrusmaräng

The mint cloud, lemon curd, lemon sponge cake, cream cheese sorbet, lemon meringue, lemon ice cream powder

Fyller sockerbollen med citronmyrtelskum

Filling the sugar ball with lemon myrtle foam

Förbereder nästa rätt

Preparing 

Lägger dit honugsflarnet

Putting the honey tuile carefully on the bubbles

Bubble Bobbles desserten Yuzugelé, Mandarinmousse, sockerboll fylld med Citronmyrtelskum, Calamansicurd och Citronverbenalikörpralin.

The Bubble Bobble dessert Yuzu jelly, tangerine mousse, suger ball with lemon myrtel foam, Calamansi curd and lemonverbena liqueur bon bon

Jag pratar lite med gästerna

Small talk with our guests

Sanna lägger Salmbärsdesserten

Sannas preparing  the next course dewberry

Sanna serverar Salmbärsdesserten

Sanna is serving the dewberry dessert 

Salmbärspudding, saffranspannacotta, pärongelé, madeleinebotten , päronsorbet, salmbärskräm, päronkaviar, päronflarn.

Dewberry pudding , saffron pannacotta pear jelly, pear sorbet, dewberry cream, pear caviar, madeleine sponge, pear tuiles

Pre dessert två havtorn och mjölkchoklad

Pre-dessert 2 Sea buckthorn and milk chocolate 

 

Lägger sista desserten

Plating the last dish

Sanna serverar sista desserten

Sanna serving the last course 

Rödbetsparfait, rödbetskräm, torkad lakritsmousse, lakritsglass, sable, rödbetsmaräng, rödbetssmulor.

Beetroot parfait, beetroot cream, beetroot crumble ,licorice ice cream, licorice sauce, dehydrated licorice mousse, liquid sable

Chokladöverraskning

Sannas is suprising the guest

Bergamotttarlette, kardemummapralin,hallonpralin,dammsugare,pepparnötter,tonkapralin,sesampralin,hallonmarmelad,mangomacaron

Bergamott tart, cardemom bonbons, raspberry bonbons, vacuum cleaners, cookie, tonka bonbons, sesame bomboms, raspeberry marmelade, mango macaron.

 

Kvällens viner från vänster

Orange Muscat 2010 from Brown Brothers, Pommery Extra Dry Falltime, Kiraly Tokaij 2011, Auslese 2010 Krascher, Malmsey Maderia 2006 Blandy’s Madeira.

Tonights wine from the left

Orange Muscat 2010 from Brown Brothers, Pommery Extra Dry Falltime, Kiraly Tokaij 2011, Auslese 2010 Krascher, Malmsey Maderia 2006 Blandy’s Madeira.