Valrhona Cercle des Chefs

mars 12th, 2008

Det finns många typer av choklad att välja på som konditor och jobba med. Alla föredrar olika märken, vissa kanske inte kan jobba med vilken choklad dom vill med tanke på priset. Jag personligen jobbar med Valrhona choklad och det är den bästa enligt mig. Den är dyrare än de flesta andra sorterna men det är den värd. Valrhona har många riktigt bra konditorer som jobbar för dom med produktutveckling mm, Några av dom kända är Frédéric Bau och min favorit Yann Duytsche. Valrhona har en förening för utvalda konditorer runt om i världen som heter Cercle des Chefs och där har jag nu blivit invald som första svenska konditor. Det ser jag som en stor ära för det är de som handplockar folk till den här föreningen. Det finns även en websida för alla medlemmar så man kan prata sinsemellan om recept osv. En bra sak med Valrhona är att de ständigt utvecklas och kommer med nya chokladsorter och idéer det är Top enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *