Vålkojan

juli 18th, 2009

I torsdags besökte jag Vålkojan tillsammans med Linda, min kuisn Markus och hans fru Birgitta. Det klassas som härjedalens bästa krog och ligger mellan Sveg och Vemdalen.

Först fick vi en liten amis med räkor och lax, enkel och god.

Till förrätt tog jag
Svensk sommar…
Sallad gjord på färsk spenat, salladslök, tomat & kapris vänd i Karins lättsöta dressing serverad med egen varmrökt röding samt tunnbrödschips från NYBO GÅRD.

Markus och Birgitta hade det bra.

Till varmrätt åt jag Lamm
Ört- och vitlöksmarinerad grillad lamminnerfilé serverad med en ”greksallad” gjord på getost från HERRÖ GETGÅRD(tomat, gurka, svarta oliver, rödlök, getost & färsk oregano)

Till dessert tog jag varma råsockerbakade färska rabarber, färska svenska jordgubbar, hemgjord citronsorbet samt färskost crème smaksatt med vanilj.

Det här var tredje gången jag besökte vålkojan och ännu en gång tycker jag det håller klassen. Restaurangen med utsikt över vemhån har en trevlig passande inredning. Maten är alltid bra med goda råvaror från trakten.

Bäst denna kväll var Lammet som var helt perfekt. Ska Konditorn dela ut lite minus poäng, så måste det gå till desserten som jag gärna hade sätt lite mer inovativ, men i det stora hela är Vålkojan helt klart värt ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *