Mathias Dahlgren

november 26th, 2009

I går var jag och Linda och åt i matsalen på Mathias Dahlgren. Det var mitt andra besök och Lindas första. När vi kom fick vi lantchips med riven tryffel över.Sen fick vi tre små amisar med svenska smaker.


Sen var det här med brödserveringen efter mitt första besök var jag besviken på den, då fick jag två halva skivor bröd, olivolja och smör. Även om det var gott bröd och smör då så var det inget som gjorde mig glad. Men det var mer en 1,5 år sen och nu tyckte jag brödpresentation var riktigt snygg, allt var cleant och perfekt.

Första rätten svensk hummer och rimmad sej.

Pumpapper riktigt härlig och Lindas Favorit med tryffel, mandel och permesan.

Havskräfta och griskind med stekt blomkål och libbsticka.

Stekt vetesurdeg och ost från ko med olivolja, svartpeppar och honung. Till det här serverades mousserande björksav inget som verken jag eller Linda gillade, men rätten var god.

Tartar på biff och ostron tyvärr lite René ripp off men kvällens kanske bästa rätt!

Morot, lakris och anklever skit snygg och god. Jag gjorde dessert på morot och lakris för något år sen, upptäckte den kombin på Petrus i London riktigt härliga smaker i hop.

Sen är det här med anklever inte min bättre hälfts grej, så hon fick ett härligt 63 graders ägg i stället, det var hon mycket nöjd med.

Renfilé och blodkräm serverades med brysselkål, äpple, druvor och mandel.

Efter det åt vi några bitar svenskost.

Pre-desserten var en sorbet på havtorn och en på örter, den sistnämnda var grym.

Kaffe och bulle med mjölk och kardemumma samt brunt socker.


Till mignardiser fick vi vaniljkräm men malt tuiles och korintkakor.

Ska jag sammanfatta besöket så tycker jag det var sjukt bra, kul att kockarna gör som på Noma och kommer in med vissa rätter. Mathias har verkligen koll på sin krog allt från tallrikar till krassen på borden är perfekt. Men det är en sak jag kan tycka och det är att desserten och mignardiserna håller inte samma nivå som maten och servicen.

Ska man satsa på tre stjärnor så borde en konditor anställas, inte för att det är dåligt utan för att det kan bli ännu bättre och vilken konditor i sverige skulle inte vilja ha det jobbet?

Tack för god mat och grym Service!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *