Litchi och Rosenvatten Parfait med Vattenmelonsorbet

maj 10th, 2008

Det här är en riktigt trevlig sommar rätt från min nya meny. En litchi parfait smaksatt med rosenvatten. Till den här har jag spunnet socker och kanderaderosor samt en vattenmelonsorbet. Jag läste lite om rosenvatten i encyklopedin där stod det att korsfarare tog med rosenvattnet till europa från mellanöstern där det andvändes redan förre kristus.

Läste också att det andvänds i murbruk så att husen ska lukta gott när solen ligger på. Jag har inte jobbat jätte mycket med rosenvatten förrut men jag har fått erfara att man måste dosera väldigt försikitgt annars får det lätt en parfymsmak. Jag tycker det passar perfekt i hop med litchin så denna rätt är jag mycket nöjd med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *