Ideér och tankar kring mitt skapande

augusti 26th, 2009

Jag får många frågor om hur jag tänker när jag ska skapa en ny meny. Det är en väldigt svår fråga att svara på men jag ska försöka så gott jag kan. Ibland får jag ideér från produktkataloger, en annan gång har det kanske kommit ny choklad från Valrhona som jag självklart prövar någonting med. Många gånger dyker ideérna bara upp i huvudet, som i förra veckan när jag satt på tunnelbanan på väg hem till mina föräldrar.

Ofta tänker jag på smaker som jag vill ha med i dessrterna. Kanske går jag till jobbet och tänker på viol, då skriver jag snabbt upp det i min mobil. Lite senare under dagen tänker jag kanske på lakris och då skriver jag ner det. När det sedan är dax för meny byte tar jag fram mobilen och då har jag massor med smaker att skapa ifrån.

En annan viktig sak är att försöka följa säsongerna så gott det går, tex använder jag inte jordgubbar i december.

Jag ska nu med bilder försöka visa hur det kan se ut när en dessert inför ett meny byte skapas. Här på bilden kommer Daniel Höglander in från köket och visar mig hur man gör tortellini. Genom att jag är en trög konditor så tar det i allafall 10 min innan jag fattar. Som tur var är Daniel en fin kille och har tålamod med chokladtomtar som jag:-) Att använda sig av sina vänner är också något jag utnyttjar när nya skapelser är på gång.

Det tar emot lite att visa mina violtortellinis kokta och fyllda med lakriskräm. Jag tycker inte alls att de blev fina så jag blev lite sur. Jag prövade även olika tallrikar men konstaterade att de fortfarande var lika fula.

Sen prövade jag att göra cannelonis med lakriskola, ingen hitt det heller, blev också dåligt. Men jag gav mig inte…….

Efter det prövade jag att tillföra en chokladring men tyvärr blev det inte bra ändå. Efter det var mitt tålamod med den desserten på bristningsgränsen så jag lade helt enkelt ner den för dagen. Det här var är ett skräckexempel för ibland sitter den direkt. Det jag vill få fram är att det många gånger krävs mixande, trixande och en hel del misslyckanden för att få fram riktigt sjyssta desserter.

Kampen med violen och lakrisen går vidare och bra ska den bli, smakerna sitter och jag är nära att få till det, jag kommer givetvis visa den här på bloggen när den är färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *