Frankrike med Patrik

augusti 28th, 2011

Jag och Patrik var i veckan nere i Frankrike på dessertkurs. Kurs ledare var den Franske konditorn Yann Duytsche lagledare för det spanskalag som vann coupe du monde.

Så förväntningarna var givetvis väldigt höga, här ville man snappa upp så mycket som möjligt.

Det var extra kul att Patrik var med, vi har alltid så roligt när vi reser.

Jag tycker kursen var helt okej även om den inte gav super mycket, man lär sig alltid någonting. Jag tycker personligen inte att dom franskakonditorerna ligger i framkant längre dom är ofta stolta och tar inte in nya saker, sen är det inte många som slår dom på fingrarna när det kommer till det klassiska. På bilden fick vi göra en dessert som jag gillade stilen på och det var en väldigt luftig siphonmousse. Den ska jag försöka göra om och få till. Jag håller just nu på att kämpa med en valnötsdessert som jag tror mycket på, det är verkligen roligt att komma i gång och få pröva lite.Om någon vecka ska vi fota klart hela boken och det känns super kul. Allting går framåt med restaurangen så snart har man ett jobb att gå till igen 🙂

Må gott där ute 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *