Dessert med Vit Albatryffel

mars 20th, 2008

Min chef är italienare så han är väldigt förtjust i tryffel, det behöver man inte vara italienare för att vara men jag tror han är snäppet värre än dig och mig. Varje år på hösten när den vita Albatryffeln kommer så beställer han en massa ,så har vi en meny med enbart Albatryffelrätter. Vi får tryffeln i snygga trä lådor och jag tror den kostar upp i mot 80000 kr kg (läste jag i di) Min chef brukar gå runt med trälodorna och visa alla som det är hans barn riktigt kul att se han verkligen älskar sin tryffel. Den här desserten gjorde jag just till en av dom där tryffelmenyerna det är en nougatbakelse i mitten den som har bladguld på sig. I det lilla röret har jag ett skum på 40 årig Balsamicovinäger och till höger har jag gjort en glass på Vit Albatryffel sen är det några jordgubbar som det är en balsamico reduction på. Den här desserten var sjukt bra smakmässigt sen kanske jag inte tycker den är den finaste jag gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *