Chokladbakelse

oktober 6th, 2008

Hej vänner om Daniel ska vara helt ärlig i dag så vill jag inte lägga ut en gammal dessert från 2006, men det får bli så i allafall. Jag tror ingen klagar för den här bakelsen är helt underbart enklet och god. Men nu efter väldigt mycket slit så känns det bra med även mina desserter inför os.

Jag hade gärna visat dom nu, och jag vet inte vad det är som gör att jag suger på den karamellen ett tag till. Men så får det bli, vill passa på att tacka mina arbetskamrater att dom står ut med mig under denna tid som varit jobbig. Sen vill jag tacka Linn utan henne hade det inte gått. Sen så klart min Familj, Bodil och S så klart.

Det här låter som ett tacktal för en vunnen grammis men så är inte fallet :-). Om jag ska åter gå till desserten så är det en bakad chokldbakelse med en päronmousse och en sorbet på Pedro Ximenez underbart god här kommer receptet.

Chokladbakelse

Ägg 10 st
Socker 500 gr
Kakao 125 gr
Mjöl 315 gr
Mjölk 125 gr
Smör 500 gr

Rör ihop ägg och socker lätt. Smältsmöret och kyl det med mjölken så det håller ca 37grader. Häll det försiktigt ner i äggblandningen avsluta med att ha i kakao och mjöl som du har siktat först. Nu är smeten klar. Jag bakar dom här i ringar med en tunn botten, som jag gör på smet som jag stryckit ut tunnt på en silikonmatta, men det går lika bra med ett bakplåtspapper. Sen klär jag ringarna med smörpapper så inget fastnar. Har man inga stålringar går det bra med en liten form eller vad som helst. Jag brukar ta en tryffel och trycka ner i mitten på bakelsen så det rinner så där härligt när man skär i den.

Chokladtryfflar ger ca 35 st
Grädde 100 gr
Honung 10 gr
Mörkchoklad 200 gr
Baleys 2 msk
Smör 1 msk

Koka grädden och honungen häll det över chokladen mixa i smör och likören. Spritsa ut remsor på en plåt, skär upp dom dagen efter och rulla dom runda.Tryck sedan ner dom i mitten på bakelsen och täck med lite smet över fyll ringarna ca 70 % dom stiger en del. Baka dom ca 10 min på 200 grader lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *