Fredagsdesserten V.43

oktober 23rd, 2009

Denna vecka ska vi gör en äppel-citronparfait som är super enkel. Det blir ca 4 portioner.

Äppeljucie gärna bränhults 60 gr
Citronsaft 40 gr
Yoghurt 60 gr

Italienskmaräng. Dom här tre ingridienserna nedan blir italienskamarängen, som man ska ha till parfaiten.

Äggvita 60
Socker 120 gr
Vatten 20 gr

Koka upp socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall

Grädde 250 gr
Gelantinblad 1/2 st (blötläggs i kallt vatten ca 10 min)

Blanda äppeljuicen med citronsaften och smält försiktigt i gelantinet, efter det så vänder man ner smeten i den italienska marängen. Efter det så har man i yoghurten och sist den lättvispade grädden. Fyll upp i formar eller ringar och frys. När den har stelnat är den redo att ätas enklet och gott. Recepten på förätten och varmrätten hittar ni här.

Tävlingen fortsätter några dagar till så fortsätt skicka in era svar och glöm inte kolla hemsidan där jag nu lagt upp lite nya bilder. www.pastrydesign.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *