Semlor

februari 21st, 2008

Jag ska vara generös och bifoga er mitt recept på semlor som enligt mitt tycke är klockrena :-).

Vatten 500 gr

Jäst 75 gr

Salt 5 gr

Kardemumma 8 gr

Socker 200 gr

Smör (rumstempat) 250 gr

Ägg 1 st

Mjöl 1200 gr

Blanda allt några minuter. Låt sedan degen vila i 25 min efter den är färdig. Jag brukar väga mina semlor 100 gr st Bakas på 190-200 grader i 8-10 min Jag brukar blanda mandelmassan med grädden det gillar jag bäst, fast det är givetvis en smak sak . Sen spritsar jag dom på mitt sätt. Där finns det inga rätt och fel heller man gör som man själv tycker är fint.

One Response to Semlor

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *