Semlor
februari 21st, 2008Jag ska vara generös och bifoga er mitt recept på semlor som enligt mitt tycke är klockrena :-).
Vatten 500 gr
Jäst 75 gr
Salt 5 gr
Kardemumma 8 gr
Socker 200 gr
Smör (rumstempat) 250 gr
Ägg 1 st
Mjöl 1200 gr
Blanda allt några minuter. Låt sedan degen vila i 25 min efter den är färdig. Jag brukar väga mina semlor 100 gr st Bakas på 190-200 grader i 8-10 min Jag brukar blanda mandelmassan med grädden det gillar jag bäst, fast det är givetvis en smak sak . Sen spritsar jag dom på mitt sätt. Där finns det inga rätt och fel heller man gör som man själv tycker är fint.
One Response to Semlor
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179