Semester

juli 17th, 2010

Semestern är här och man hinner göra en massa som man normalt inte hinner. Jag måste säga att jag njuter verkligen, men det tar nog ett par veckor innan man helt kan koppla bort det som varit och det som komma skall. När jag satt och tittade på nätet över spännande krogar i köpenham sprang jag över denna text på en blogg

”Den stora skillnaden mellan stjärnkrogarna i Stockholm och Köpenhamn är att i Köpenhamn har fler restauranger en tydligare linje och filosofi. Stockholm har tyvärr fastnat i det närproducerade hörnet och flertalet restauranger i Stockholm framstår som ganska lika när det snackas matlagning. I Köpenhamn däremot är det lättare att skilja på mat och mat, restaurang”

Det här något som jag verkligen håller med om, här vill väldigt många laga Noma mat och i bland känns det viktigare att grisen kommer från granngården en att den smakar väldigt bra.  René Redzepi är en grym matlagare en av dom absolut bästa, men jag tycker det är tråkigt att alla kopierar honom.

Jag tycker givetvis att kan man ha närproducerade varor som smakar grymt så ska man ha det, men jag har råkat ut för fall där det verkligen inte är så och är en köttbit dålig så spelar det ingen roll för mig om den kommer från Arnes gård två kliv bort eller från Jämtland.

Jag har börjat fundera på meny till hösten och det känns väldigt spännande, jag har beställt en ny tallrik som är väldigt snygg och en grymt fin glas cloché.

Bara sånt gör att man vill skapa nya grejer det finns inget bättre en att få jobba med snyggt och roligt porslin. Jag vet inte hur aktiv jag kommer vara med bloggandet i sommar men jag har lovat min kusins barn Theo att baka våningstårta med honom.

Jag borde försöka laga lite enkla goda sommar grejer som jag ska dela med mig av recept på, det har varit dåligt med det sista tiden.

Må så gott och glad sommar

One Response to Semester

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *