Restaurang Trio i Malmö

mars 10th, 2009

I helgen var jag och min Flickvän nere i Malmö och åt på Restaurang Trio vi åt den stora menyn med 8 rätter och vinpaket till det. Trio är tre grabbar Erik Berne restaurnagchef och sommelier och dom två kökscheferna Ola Rudin och Sebastian Persson. Det som är kul med dom här grabbarna är att dom är precis som jag, jävligt intresserade av mat och vill leverera grejer i världsklass.

Den första amisen vi fick var torskskinnschips skit snyggt och coolt presenterat.

Den andra var ett selleriskum med rostade surdegssmulor.

Första rätten råräka från Smögen, stenbitsrom, forellrom och en sorbet på Yoghurt samt citrongelé. Jag tycker rätten var toppen och med syran från citronen gjorde att hela rätten lyfte.

Gårdsgris från Malmö Judasöra, päron och pepparrot. Tycker svålchipsen är riktigt roliga, jag kan tillägga att grisen var så härligt mör den bara smälte i munnen.

Strandgårdens persiljerötter havtorn, hasselnöt och bryntsmör. Jag tyckte den var fräsch, Linda älska den och hade den som favorit.

Pilgrimsmussla från Tromsö ostronemultion, geranium och gurka. Denna rätt var min favorit och en av dom bästa rätter jag ättit i mitt tjugoåtta åriga liv. Musslorna såg råa ut, så jag var inställt på något kallt med dom var bakade i cirklulator i 40 grader så dom var härligt varma, sjukt bra.

Ägg från Söderåsens ekofarm blomkål, aska och raps. Ägget var perfekt tillagat i 65 grader härligt krämigt.

Sunnantorps kalv nypon och benmärg. Min första reaktion var att det här är ju inte jätte märkvärdigt, men sen smaka jag nyponsåsen och det var som att få en smocka, massa härlig syra. Jag måste tillägga att Kalven var underbar, men jag blir så glad när folk tänker som jag, ska det vara syrligt då ska det vara det ordentligt ingen tjafs och larv.

Första desserten Ingrid Marie äpple från stenheda myskmadra och rågbröd. Genom att jag är en dessertstolle så brukar jag var skeptisk till mycket men det här var enkelt gott och snyggt.

Blåbär Ovikenfårmjölk och maräng. Det här var den rätt jag gilla sämst men den var god och av så många rätter är det alltid nån som man tycker sämre om.

Till det nymaldakaffet fick vi spunnet socker med Harsyra. Jag tycker förutom att alla råvaror var förstklassiga, så var det så jävla bra selta och syra i maten det är inte vanligt att det är så bra och det glädjer mig. Sen måste jag tillägga att alla viner Erik har satt i hop var skit bra, roliga små producenter och mycket ekologiskt och biodomaniskt. Servicen var dessutom i världsklass.

Min söta flickvän Linda tycker precis som jag, att alla som har möjligheten ska åka ner till grabbarna i malmö och äta för det är helt underbart. Trio var
nominerade i tre klasser på White Guide galan tyvärr blev det inget pris i år men jag är övertygad om att fortsätter det så här så blir det många priser fram över.

One Response to Restaurang Trio i Malmö

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *