Fattiga riddare

augusti 2nd, 2010

Jag utlovade några enkla recept här på bloggen för det var bra länge sen sist. Jag gjorde fattiga riddarepå landet  för någon vecka sen.  Jag började med att stansa ut runda bottnar från en vanlig tårtbotten, sen doppa jag dom i vaniljsås och så hade jag kanel och lite socker på. Innan servering stekte jag dom i smör gyllenbruna.

Till fattiga riddarna hade också jag en kokos pannacotta.

Grädde 25o gr

Kokosmjölk 250 gr

Socker 100 gr

Vaniljstång 1 st

Gelantinblad 2 st

Börja med att blötlägga gelantinet i kallt vatten. Koka grädde, kokosmjölk, vanilj och socker. Avsluta med att krama ur vattnet i gelantinbladen och ha i dem i smeten. Fyll upp i valfri form och frys.

Jag hade även små marshmallows bitar och salta jordnötter till. Sen avsluta jag med en kokos -chokladsås.

Chokladsås

Socker 200 gr

Honung 20 gr

Grädde 150 gr

Kokosmjölk 100 gr

Mörkchoklad 150 gr

Koka socker och honung till en ljus karamellfärg. Ha försiktigt i grädden och kokosmjölken, häll det sedan över chokladen som du har hakat i små bitar. Mixa  såsen slät sen är den klar. Recepten räcker till minst 6 personer.

En annan grej som jag tycker var roligt det var  när vi var ute och käkade alla familjer. Alla barnen ville äta köttbullar och pannkaka men inte Axel han tyckte valet var lätt, jag tar sillplankan. Kanske är det en blivande gourmet vi har i familjen.

3 Responses to Fattiga riddare

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *