Choklad Trilogi

januari 14th, 2008

Denna dessert hade jag på meny under 2007. Och den var en succé på Stockholms Slott kom i håg att några som jobbade nära kungen sa att det var många gäster som prata om denna skapelse. Tänkte bifoga receptet på chokladkrämen som är den fyrkantiga med vita chokladplattan på bilden.

Chokladkräm
Mjölk 65gr
Grädde 65 gr
Vaniljstång 1 st
Äggula 25 gr
Socker 100 gr

Vaniljsås 155 gr
Mjölchoklad (Tanariva) 150 gr
Grädde 100 gr lätt vispad

Koka mjölk,grädde och vaniljstång. Häll den kokande mjölkblandningen över äggulorna som är i hopvispade med sockret sjud till första bubblan eller 84 grader och sila den, Då har man gjort Vaniljsåsen. Smält mjölkchokladen blanda det med den fördiga vaniljsåsen .Sen det sista man gör när chokladblandningen har svalnat lite är att blanda den med den lättvispade grädden(Blandar man i grädden när smeten är för varm så spricker krämen). Fyll upp i valfritt glas eller form låt svalna i kyl.

One Response to Choklad Trilogi

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *