Werners Gourmet Service

april 6th, 2012

Jag är hemma igen efter att haft två väldigt fina veckor hos Werners Gourmet Service i Skara. Fyra kursdagar och veckan  så stod jag och lagade desserter på Werners produkter. Det blev mycket Sosa, och Sicoly fruktpurérer så det var väldigt roligt.

Citronmousse med brändmaräng, hasselnötskräm, citronmaränger och glass med hasselnötter.

Jag fullkomligt älskar tallrikarna som Karin Eriksson gör, när jag jobbade på Jonas hade vi dom så nu jag var tvungen att köpa några till mig själv hem. Besök gärna hennes butik på Renstiernas gata 22. I tallriken är det vita periskor inkokta sagogryn, citronkrasse samt en vaniljlag allt under en liten sockerbubbla.

Chokladbavaroise med vitkardemummaglass, vacad chokladtryffel, kolakräm och kaka med svartkardemuma.

Kaffemousse rullad i krossade kakaobönor och karamellkrisp, chokladkräm med kaffe och mjölkpulver.

Muscavadoglass med bannapanncotta kräm på banan och muscavadosponge.

Kokosmousse ,passionscurd ,sorbet på Dammann Te med passionfrukt samt kokoskräm. Den coola flasktallriken kan man beställa genom Werners tack för den Johan.

Mandarinmousse med yoghurtsponge, yuzusorbet samt marängberg.

Och ni som inte köpt erat ex av min dessertbibel är det hög tid att göra det nu tryck bara på länken och beställ

Tips om rolig tävling, vinn en kurs med mig

mars 31st, 2012

Dessertkurs hos Werners i Skara

mars 26th, 2012

I förra veckan var jag nere hos en av mina favorit levarantörer Werners Gourmet Service och hade kurs i fyra dagar. Jag tycker det var väldigt roligt och alla som var på kurserna var verkligen intresserade. Jag hade två st två dagars kurser och det var 17 deltagare i varje kurs.

Sammanlagt lagdae vi 17 desserter och jag tycker verkligen det är kul att dela med mig av det jag kan ,så flera kan laga stiliga desserter. För er som inte gjort det tycker jag att det är hög tid att Köpa min bok nu Desserter med stil det är ett fynd 🙂

Tack Malin Thydell för fina bilder

Sweet Saturday 17/3 på Aveqia

mars 9th, 2012

Jag kommer lördagen den17 mars att hålla desserkurs för privatpersoner på Aveqia och vi kallar det Sweet Saturday. Aveqia har sina helt nya lokaler på Tulegatan 11 i centrala Stockholm. Det  här ska bli jätte kul så skynda er in och boka,  det kostar 1995 kr och biljetter köper man lättast på Ticnet. Tryck på länken här för att läsa mer

Hoppas vi ses snart mvh Daniel

White Guide 2012

mars 6th, 2012

I går var det den årliga White guide galan den stora vinnaren var Frantzén/Lindeberg och det var så jäkla rätt tycker jag så det var kul. Att Ekstedt vann pris för matupplevelse tycker jag också var riktigt kul och Niklas såg verkligen glad ut när han var uppe på scenen och hämtade priset.

När det gäller mina desserter så var dom väldigt omskrivna så det värmde.

-Så här skriver white guide

Desserter som går i mål, allt som dessertmästare Daniel Roos serverar, tex Åkerbärsvariation med maräng, sagogryn, marmelad,kräm,torkadjuice och mousse i en vacker halvmåne med sockeringfylld med sprit.

Tack Eric Olsson för den fina bilden

 

 

Middagsklubben

mars 4th, 2012

I fredags var det dags för middagsklubben igen, Fredrik var först ut med Brynt smör och bränt höbakad rotselleri med tryffelmajonnäs.

Fredriks andra rätt: Stekt piggvar med sobrasada, vitabönpuré och stekta surdegssmulor och tomatskal.

Fredrik in action.

Citronkokt svartrot med löjromscreme double och brynt havskräftssmör.

Vallmostenar och monte nebro rullade i rödbetspulver och körvelkvist.

Christoffer i full färd med att lägga sin första rätt.

Mjölkchokladmousse med rabarberkräm och pulver på vitkardemumma.

 

 

Min dessert var en Apelsinmousse med apelsinflarn, yoghurtpulver, torkadcitrusmousse, apelsinsponge och sorbet på blodapelsinsorbet. Ägget är gjort på tunt socker och fyllt med ett citron myrtel skum.

Nya tider

februari 26th, 2012

Jag har beslutat mig för att sluta jobba på Restaurang Jonas. Jag jobbar min sista dag på onsdag den 29/2 och det känns bra. Jag kommer nu att jobba med mitt egna företag Pastry Design och förhoppningsvis kommer jag få resa runt mycket och träffa massa nya trevliga människor.

Jag kommer försöka hålla mycket kurser och förhoppningsvis åka på många gästspel på olika restauranger runt om i detta land. Jag kommer även hjälpa krogar med att skriva dessertmenyer och bidra med sånt jag kan hjälpa med och det känns skit roligt. Jag väntar med spänning på att min bok Dessert med stil ska komma och jag hoppas folk kommer gilla den. Jag kommer också få mer tid att blogga så jag kan dela med mig av vad som händer i mitt konditorliv. Min hemsida kommer få helt nytt utseende det blir också kul 🙂

Det känns som det är mycket roligt som händer och det ska jag dela mig av så fort det kommer.

Här är en tårta från min bok receptet finns givetvis med i den.

Hörs snart igen mvh Daniel

Mandelparfait med äpple

februari 5th, 2012

Ny dessert Mandelparfait med karamelliserade äpplen, dinkelpuffar, sås med äppelcidervinäger. Mandelkräm, äppelchips och äppelflarn med feuille de brick

Följ mig gärna på Twitter

januari 31st, 2012

https://twitter.com/#!/Pastrydesign

Länge sen sist

januari 29th, 2012

Hej jag har varit sjuk dålig på att uppdatera bloggen, förlåt för det. Jag kommer från 1 mars att uppdatera den mycket oftare det lovar jag. Det har inte hänt jätte mycket sen sist, jag jobbar på och landslaget känns som det går super bra. Det är känns att laget har en tävling i ryggen nu för allt går lättare, för vi vet vad som krävs .

Här är en bild från våran senaste träning, jag lånar bilden från Bella hoppas det är okej 🙂

När jag satt i tisdags på Griffins så fick jag veta att det var hummer i råvarokorgen i Årets Kock tävlingen. Jag bara låg inombords och kände då var det klart, Klasse Lindberg blir Årets kock 2011 och så blev det också 🙂 Stort grattis till en fin kille och en duktig kock.