My Table Second Edition

juni 3rd, 2013
I helgen var det dags för andra upplagan av My Table, det var samma upplägg som vanligt med fem olika desserter.
This weekend did I have the second Editon of My Table , I severed five diffrent desserts.
Första Pre-desserten var en en liten passionsfruktsrobot som serverades med litchipannacotta, passionskräm och tapiocapärlor kokta i kokos och limeblad.
Pre-dessert number one was passionfruit robot with coconut and lime leafs infused tapioca and litchinpannacotta.
Första rätten var en bergamottmousse med kesella bergamottcurd, honungskaka, karamelliseradvitchokladkräm och tesorbet med citron.
The first dessert was Bergamot mousse with honey sponge cake, tea sorbet and bergamot curd.
Sanna förbereder pre-dessert nummer två Rabarbersoppa med grönkardemummapannacotta.
Sanna prepare Pre-dessert number two Rhubarb consume with green cardamom pannacotta.
Dessert nummer två var en brändgräddebavaroise med saltmandelpudding, nyponkräm, matchasponge och sorbet på nypon.
Dessert number two was caramelized cream bavaorise with salty almond pudding, matcha sponge and rose hip sorbet.
Dessert nummer tre var min tolkning av den klassiksa desserten Peach Melba. Jag hade gjort mousse på rödpersika som jag kapslat med hallon, till det serverades torkad persikamousse, kräm på vitpersika och sorbet på hallon.
Dessert number three was my verison of Peach Melba. Raspberry covered peaches , dried peach mousse, white peach cream and raspberry sorbet.
Gästerna får se lite på råvarorna och jämföra vaniljen från affären med den jag köper från Öst-VästKompaniet, som natt och dag kan man konstatera.
I give the guest some ingrediens to look at.
Dessert fyra Jordnötsring med karamelliseradbanankräm munkbrödpudding jordgubbsmarshmallows och skum på tahitivanilj från bora-bora.
Dessert number four Peanut mousse with caramelized banana cream, strawberry marshmallows and  foam with tahiti vanilla.
Sanna lägger upp Chokladdesserten med havtorn.
Sanna is plating the chocolate dessert with sea buckthorn.
Sista desserten var den enda desserten som jag gjort tidigare och det var min Chokladsten. Desserten innehåller mjölkchokladmousse med havtornspannacotta, bryntsmörpulver, chokladkräm, havtornscurd, kanelsponge, havtornsmaräng ,sorbet på havtorn och chokladsnö.
The last dessert ” The Chocolate Stone” Milk chocolate mousse with sea buckthon pannacotta, brown butter powder, cho0clate cream , sea buckthorn curd, chocolate snow and sea buckthorn sorbet.

Här förklarar jag lite hur chokladsten skapades.

I explain a little bit about ”The chocolate stone dessert”

Sanna serverar mignardisefatet som hon jobbat med och det blev jätte uppskattat av alla.

Sanna is serving the mignardise tray.

My Table First Edition

mars 25th, 2013
Förra fredagen var första upplagan av My Table. My Table utspelar sig i mitt hem sex gånger om året med sex gäster där jag serverar en dessertavsmakningsmeny.
Last friday was my first edition of My table. My Table takes place in my home six times a year and I serve a dessert tasting menu for six persons.
Första fördesserten var Bananmousse med citron och jasminkräm serveras med Jasminte.
First Pre-dessert was banana mousse with lemon and jasmine cream served with Jasmine tea.
Första rätten var  Yuzumousse på limebotten, passionskräm med ingefära och ett färskostskum.
First course was Yuzu mousse on lime base with passion and ginger curd topped with a cream cheese foam.
Andra desserten var kaffebavaorise med hasselnötssponge äppelkräm och sorbet på rödaäpplen.
Next course was coffee bavaroise with hazelnut sponge ,apple cream and apple sorbet.
Andra fördesserten var  Sockerägg fyllt med citronmousse chokladkrisp och citronverbenaskum.
Pre-dessert number two was Suger egg  filled with lemon mousse chocolate crisp and lemon verbena foam.
Dessert nummer tre var  Körsbärsmousse med tonkapannacotta, körsbärskräm och sorbet på körsbär.
Course number three was Cherrymousse with Tonka bean pannacotta, cherrycream and cherry sorbet.
Min sambo Sanna som också är konditor var med och hjälpte till under hela kvällen.
My girlfriend Sanna was helping me throughout the whole  evening .
Jag förklara dom olika momenten på tallriken och hur rätten kom till.
I explain all the compliments on the plate and how I created the dish.
Här lägger jag delar av åkerbärsdesserten.
Plating next course Artic raspberry
Åkerbärsbakelse  med vitchokladcheesecake och vaniljglass.
Artic raspberry fondant with white chocolate cheesecake and vanilla ice cream.
Alla glada och nöjda så här långt.
Everybody is happy so far.
Sista rätten var bakad chokladmousse med agar agar ganache mjölkchokladcremeux och chokladsnö.
Last course was Baked chocolate  mousse with agar agar ganache, milk chocolate cremeux and dark chocolate snow.
Här lägger jag på det sista chokladsnön.
Plating chocolate snow.
Passar på att ta några bilder till Instagram.
Taking some pictures for my instagram.
Prestenterar och förklarar chokladdesserten.
Presenting the chocolatedish.
En liten chokladsuprise.
A little chocolate surprise.
Mignardisebricka uppifrån Kardemummapralin,citrontart med italienskmaräng, vitchokladpralin med citronmyrtel, lavendelmacaron med kanderade violer, Dammsugare, Yuzugelé med mandarincurd, Dödskallepraliner med rostad sesam, mini halon marmelad, Äppelterrine med vaniljkräm på smördeg.
Mignardiser from up to down. Cardamom bonbons, lemontart with italien meringue, chocolate bonbon with lemon myrtel, lavender macaroon with violets, vacum cleaners , yuzu jelly with tangerine curd, death’s skull bonbon with rosted sesame,mini raspberry pate fruit, apple terrine on puff pastry with vanilla cream.
Slutet gott allting gott tack alla som kom och alla ni som försökte få bord. Det blir garanterat fler tillfällen.
All’s well that ends well thank you for this time. Next event will take place in the end of may or first week in june.

Dessertdagar på Sturehof

februari 1st, 2013

Hej alla vänner missa inte mina dessertdagar på Sturehof den 6-7 februari. Jag kommer göra 4-5 st olika desserter och det går bra att bara komma in och bara beställa dom. Det lättaste sättet att boka bord är att trycka på denna länk

Jag hoppas vi ses där 🙂

My Table Genrep

januari 17th, 2013
I går eftermiddag hade jag genrep för min dessertavsmakningsmeny My Table. Det var fem inbjudna gäster och det gick riktigt bra. Det tog lite längre tid en vad jag hade trott ca 3 timmar.
En av rätterna var min Yuzu/passionfruktsdessert.
Körsbär och tonka en av mina personliga favoriter.
Ny chokladdessert som blev riktigt god med agar ganache och bakadchokladmousse.
Glöm inte att det fortfarande går att boka, jag har inte bestämt vilka som får en plats på middagen en.
Må gott där ute och hoppas att vi ses

Ica Kuriren

december 21st, 2012

I nya numret av Ica kuriren bjuder jag på åtta juliga recept. På den första bilden har vi en pepparkaksbrulé.

 

Min mamma Ann bakade alltid dom här pepparnötterna till mig när jag var liten så det här blir en liten hyllning till henne.

 

Chokladkrisp med nötter och torkade frukter.

 

Chokladkolapaj med nötter och fikon.

 

Apelsintosca med apelsinsallad.

Mini Lussebullar.

Kokos bounty doppade i mörkchoklad.

Dom vackra Bilderna är tagna av Linda Prieditis ni följer henne även på Instagram där hon heter Linda_Prieditis.

Körsbär och tonkaböna

november 7th, 2012
Jag har haft en idé på en dessert några månader nu, men det har kommit saker i mellan hela tiden. Nu fick jag i allafall tummen ur 🙂 desserten ni ser är en körsbärsdessert med tonkabönor.
Det första jag har gjort är körsbärsbavaorise som jag sprejat röd till det har jag gjort små tonkapannacottor som jag glaserat, till det här är det sorbet på körsbär och kräm på körsbär, tonkapulver med mjölkchoklad och körsbärssponge.
Vill man komma och äta denna dessert tycker jag ni ska boka bord på mitt Gästspel på Hotel Diplomat
22-23 /11 ring 08/4596802 för att boka bord. Hoppas vi ses 🙂

Os Guld

oktober 23rd, 2012

Det slog mig att jag inte hunnit blogga sen augusti, det har varit lite fullt upp om man säger så 🙂 Som dom flesta kanske vet så slutade OSresan med ett guld och det känns så jäkla bra. Det är många gånger man har stått på träningen och undrat vad fan man håller på med? Varför utsätter jag mig för det här? Gudarna ska veta att det har varit mentalt jobbigt men ALLT sånt där är som bort blåst när man står på scenen på ett OS och sprutar champagne.

 

Härliga bilder att se som jag kommer bära med mig resten av livet. Tack Patrik, Tom, Hedlund, Krister, Klas, Bogren, Viktor, Björlin, Matte, Johan, Evert, Anki, Sofie , Max , Johannes och Sandra för en härlig tid.

Jag avslutar med min favoritdessert från Kalla Bordet krusbär och mynta desserten. Jag ska försöka uppdatera bloggen mer nu så nu vet var jag håller hus och när jag har nästa gästspel.

Må gott där ute

mvh

Daniel

Piña colada

augusti 14th, 2012
Jag har funderat på den här desserten några veckor och så här blev den. Först gjorde jag en ananasmousse på färskpressad ananas, här kokade jag som en vaniljkräm först och så blanda jag i grädde när den svalnat. Den blev riktigt god kan jag lova. Till den här moussen serverade jag kokospudding, kräm på kokosmjölk, ananassås, ananasmaränger samt sorbet på ananas.
Formen som moussen är gjuten i är helt ny och jag tycker den ser snygg ut, jag känner att jag är jag nöjd med den här rätten.
Vinnare i Tävlingen om tidningen So Good blev Wilhelm Malmqvist som visste att det är  sju kaptiel i min bok Desserter med stil.

Sacher á la Roos

augusti 3rd, 2012
Min tolkning av Sachertårtan i dessertform. Chokladbavaroise på chokladbotten, chokladganche, chokladcremeux, dragerade mandlar med torkad yoghurt. Aprikosmarmelad, aprikossorbet, aprikospannacotta doppad i aprikosgelé samt tapiocapärlor med aprikos. Jag håller på att jobba med nya rätter så fortsättning följer.

So good tävling

juli 29th, 2012

 

Som jag sagt många gånger tidigare så är tidningen So Good världens bästa konditortidning. Nu har ni chansen att vinna nya numret här på bloggen, det ni behöver göra är att svara rätt på följande fråga och maila rätta svaret till daniel@pastrydesign.se

I min bok Desserter med stil finns det 60 st desserter men hur många kapitel är det i boken?

1. Boken har inga kapitel

2. 6 st

3. 7 st

Om man inte lyckas vinna tidningen här så kan man alltid köpa So good på Söders Gourmet ett enkelt klick så har man den i brevlådan några dagar senare.