Barcelona

juni 27th, 2012

För några veckor sen besökte jag och min gode vän Eric Barcelona.Den första kvällen besökte vi El celler den can roca rankade på tredje plats på på Pellegrinolistan

Den första desserten var en blåst sockeraprikos fyllt med skum och glasspärlor en helt okej rätt.

Dessert två var en mjölk och jordgubbsdessert ofattbart dålig finish på den tycker jag.

Mocca mille-feuille, kaffegranite och moccaskum. God rätt men inte snygg. Tycker besöket överlag var bra, vi fick runt 17 serveringar. Men trea på världsrankingen är lite högt, vid tre tillfällen fick vi maten innan dom ens dukat glas och hällt upp vin. Jag tycker  inte det är helt okej på en tre stjärnigkrog.

Dag två var vi på Comerc 24 det hade jag inte lika höga förväntningar på, men det var riktigt bra. Den första desserten var med saffran och äpple,den var väldigt god.

Nästa dessert var även den bra med nougat och hasselnötter. Vi fick närmare 20 serveringar och fem av dom var desserter.

 

Dag tre besökte jag och Eric Bubó, det är verkligen ett högklassigt konditori. Bakelserna kostade 40 kr st vilket är jäkligt prisvärt.

Pistage och mjölkchoklad super god.

Bärbakelse med jordgubbsoppa riktigt trevlig.

På kvällen dag tre besökte vi dessertkrogen Espai Sucre jag har velat gå hit under många år men det har inte blivit av. Jag och Eric prövade runt tio desserter.Den här desserten var med kola och var en av dom bättre.

Det här var nog kvällens bästa desserten med choklad och passionsfrukt. Jag hade hoppats på att få se lite fler nya tekniker och upplägg men tyvärr blev det inte så.Tycker ändå det var värt ett besök och det är kul att det finns restauranger med inriktning på desserter.

3 Responses to Barcelona

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *