Per se

november 12th, 2009

Vi fick tre amisar när vi kom, den första missa jag det var en lite krocket. Det här trodde jag var en löjroms strut, men enligt Svampen är det en tartar och han har koll på det där.

Amis nr två var någon slags tryffelkräm också den magisk.

Första rätten var en extra från köket väldigt god, men jag kommer inte i håg vad det var i dom små friterade bollarna, men en högklassig rätt.

Första rätten här har jag tyvärr en dålig bild, ostron och kaviar i en sabayone med tapioca en av dom godaste rätterna jag ätti.

Tror att denna var var en torsk med fikonkompott och någon dijonsås väldigt god.

Ankleverterrine det snygga är att det är tunn gelé i mellan varje lager så snyggt. Till den här rätten fick man ny rostad brioche, då snackar vi fortfarande varm helt sjukt perfekt gyllenbrun. Skivan man fick var delad i två delar, precis innan jag ska börja på andra skivan kommer servitrisen och säger jag byter ut den här så får du en varm. Jag och Linda bara kollade på varandra och garvade helt magiskt.

Brödet- jag gillade det röda brödet bäst, det smaka precis som salta pinnar och det var också meningen coolt och gott.

Rätten här var på havskräftor väldigt god.

Nästa rätt var anka även den väldigt god.

Sista varmrätten var en kalv, tycker att den var lite stor, man var vid det här laget väldigt mätt. Men den var riktigt god med tryffel till.

Osträtten var lite tråkig getost med rödbetor och blodapelsin.

Pre-desserten var en roséchampagne grantié med något slags citroncrisp till, super frisk.

När vi kom till desserterna ville dom göra om lite, vid det har laget visste dom att jag var konditor i Stockholm. Det första jag fick i ett glas var något som skulle likna peanut butter jelly i dessertform, god tyckte vi.

Chokladbrownie och marshmallows sen var det ett fyllt chokladrör.

Nästa dessert var lik den första fast mer arbetad, även den väldigt god.

Klassiker från French Laundry coffie and donuts, magisk enkel men så god.

Sen fick vi en liten pannacotta med en kompott under.

Och en liten brulé

Nu var jag sjukt mätt då kommer chokladbrickan med 25 olika praliner helt sjukt, jag orkade tyvärr inte alla.

Sen kom det mini chokladmandlar och mini karameller.

Och tryfflar och kolor.

Det här är den bästa upplevelsen jag haft på en restaurang i mitt liv, servicen var helt klanderfri, man märkte inte änns när dem gjorde saker. Smöret höll på att ta slut vid något tillfälle, så nästa sekund när man skulle ta var det bara fullt igen.
Det blir lätt pressat på såna här ställen men det var inte så här, vi kollade köket och alla var super trevliga.

Tyvärr minns jag inte alla fiskar och tillbehör, jag glömde dessutom kvar menyn och dom byter rätter rätt ofta. Men ni kan i allafall se hur det såg ut och det var verkligen sjukt bra smaker. Desserterna var bra men inget som jag hoppade ur stolen över det kom en dag efter i stället, men mer om det senare.

En annan rolig sak var att när vi kom tittade vi på alla bord, vi var där rätt tidigt då var det inte så många som hunnit komma än. I allafall ett bord var inte dukat som dom andra med vinglas, det stod bara ett champangeglas där. Konstigt tänkte vi men vi funderade nog på om det var en stammis som skulle sitta där.

Efter ett tag kommer den här gästen, det visar sig vara en japanskaffärsman. Han får champagne i sitt glas utan att säga till och nu börjar det roliga, han tar upp sin iphone och börjar kolla på film med hörlurar på. Sen kommer personlen med popcorn så sjukt roligt.

Jag tycker alla ska besöka Per se någon gång i livet, men var ute i god tid annars blir det fullt. Jag ringde på dagen två månader innan mitt besök, då fick jag bord.

One Response to Per se

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *