BO innovation

december 28th, 2010

När jag besökt Hong Kong i december så åt jag på BO innovation som har en stjärna. Restaurangen drivs av Alvin Leung som är en riktigt cool och trevlig kille. Första rätten var Path Chun pomelo, pineapple, tomato. Jag tyckte den var lite läskig i konsistensen.

Caviar smoked quail egg, crispy taro. riktigt god rätt.

Ma po tofu en av kvällens bästa rätter minns jag.

Iberico 36 morel, vermicelli

Har mi lo mein chilli sage, carabinero wonton denna rätt var också grymt god

Kokumi cepes, shiitake

Toro Foie gras powder, raspberry jag hade höga förväntningar på den här rätten då dom snackat om den, jag personligen tyckte inte den hörde till dom bättre rätterna.

Hairy Crab aged zhenjiang vinegar. Den håriga krabban finns bara några veckor på hösten i Hong Kong, den är därför väldigt dyr. Sufflén på krabben var väldigt god minns jag.

Nitro shao hsing ginger tea här tog dom en shipon och tillverkade ett fryst skum som på Fat Duck den var god men inget nytt. Servitören var grym perfekt engelska och otroligt påläst och duktig.

Beggars Chicken

Molecular Xiao long bao .Det här va ren svär på en klassisk kinesisksoppa, super god

Red brasied artichokes, sweetbread, abalone, lettuce

Hunan ham honey, cod chicken jus, peas

En extra rätt som vi fick med vitryffel

Saga-gyu beef Black tryffel, cheung fun, braised green onion

Sex on the beach den här rätten kunde man beställa extra så gick pengarna till aidsforskning. Det var en kul grej men kanske inte jätte härligt och äta en konstgjord kondom 🙂

Sandalwood Almond, hawthorn. Väldigt god dessert, jag fick dessutom med mig lite Hawthorn hem som jag ska leka lite med.

Shui jing fang Banana, vanilla, caramel, raisins

Alvin lagar modern kinesisk mat. Jag har inte mött många personer som är så generösa som Alvin,  varje dag hämtade han mig med sin chaufför visade han mig runt i staden. Alvin var lite som en rockstjärna, rökte cigarr och kallade sig för the ”demon chéf”. Jag tycker han var en grymt trevlig snubbe och i april öppnar han upp dörrarna för Bo innovation i London, då tänker jag åka och hälsa på.

3 Responses to BO innovation

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179 Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyten_comment' not found or invalid function name in /customers/2/d/2/pastrydesign.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php on line 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *